Hondenclub Aardenburg

Een uitdaging voor hond en baas

Behendigheid

In het kort

Behendigheid, of Agility, is een mega populaire hondensport in Nederland en België, die geschikt is voor bijna alle hondenrassen. Onze cursus begint met grondwerk, waarbij je hond de basis van de sport leert, zoals het volgen van commando's, omgaan met verschillende toestellen en het navigeren van een parcours.


Naarmate de training vordert, wordt je hond bekend gemaakt met meer uitdagende dingen zoals series van sprongen en hele parcoursen. Deze cursus is een perfecte manier om je eigen conditie te verbeteren, de band met je hond te versterken en echt als een team te werken.


Heb je interesse? Schrijf je in via het secretariaat. Let op: er geldt een wachtlijst op basis van datum van inschrijving.

Vanaf 6-7 maanden

Donderdagavond

3 niveaus

Ca. 60 min.

Oefeningen

Beginners

Ben je klaar om te springen in een nieuwe wereld van plezier en fitness met je hond? Onze beginner behendigheidscursus is een geweldige plek om te starten. We beginnen met de basis, waarbij je hond leert om hindernissen te nemen en commando's te volgen. Deze fase draait allemaal om het bouwen van vertrouwen en het leggen van een sterke basis voor jullie team. Zelfs als je hond nog nooit iets soortgelijks heeft gedaan, zal onze zorgvuldige en geduldige aanpak ervoor zorgen dat jullie samen de juiste start maken.

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Volgen links en rechts

Cirkelwerk

Voorbereiding voor wissels "on the flat"

Kennismaking met een lage kattenloop

Kennismaking met wobbly board

Door de tunnel

Raakvlaktraining

Licht sprongwerk

Gevorderden

Als jullie al de basis onder de knie hebben en klaar zijn om de uitdaging op te voeren, dan is onze cursus voor gevorderden perfect. Hier richten we ons op het verbeteren van de vaardigheden van je hond en het aanscherpen van jouw commando's. Jullie leren samenwerken als een soepel draaiend team, en je hond zal genieten van de extra uitdagingen en de grotere snelheid. Deze fase introduceert ook de elementen van competitie, en bereidt jullie voor om deel te nemen aan wedstrijden op beginnersniveau.

Oefeningen

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Verder aanleren beheersing alle toestellen

Weavetraining

Raakvlaktraining

Series: enkele sprongen achter elkaar

Sprongen met een tunnel of raakvlaktoestel

Klaarstomen voor een heel parcours

Experts

Voor diegenen die echt het uiterste uit hun hond willen halen, bieden we onze expert cursus aan. Hier ligt de focus op perfectie: snelle, vloeiende runs, naadloze samenwerking tussen jou en je hond, en de mogelijkheid om te concurreren op wedstrijdniveau. Op dit niveau ben je niet alleen bezig met de vaardigheden van je hond, maar ook met je eigen vaardigheden als handler. Het doel van de expert cursus is om jullie voor te bereiden op het hoogste niveau van wedstrijden, en jullie prestaties te optimaliseren, zowel op het parcours als daarbuiten.

Oefeningen

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Verdere opleiding tot volledige parcoursen op wedstrijdniveau

Eerder aangeleerde oefeningen met een twist

unsplash