Hondenclub Aardenburg

Van basis commando's naar een trouwe viervoeter

Gedrag & Gehoorzaamheid

In het kort

Of je nu een schattige puppy hebt of een oudere, wijze hond, iedere hond moet leren wat hij wel en niet mag doen. En laten we eerlijk zijn, elke familie heeft zijn eigen regels. Woon je alleen, of met een partner? Zijn er kinderen in het spel? En laten we niet vergeten dat geen enkele hond hetzelfde is. Tijdens onze cursus gedrag en gehoorzaamheid oefenen we met alledaagse situaties. Je leert je hond beter kennen en begrijpen, en je hond leert jou ook beter begrijpen. Dit alles legt de basis voor een leven lang plezier en harmonie met je trouwe viervoeter. Kom en ontdek de kracht van positieve training en versterk de band met je hond!

Vanaf 6-7 maanden

Dinsdag & zondag

4 niveaus

Ca. 45 min.

Groep A

Deze cursus is ideaal voor honden die net klaar zijn met hun puppycursus of voor honden vanaf ongeveer 7 maanden oud die hun basisgehoorzaamheid willen verbeteren. Met een leeftijd van rond de 7 maanden zit je hond middenin de puberteit - een fase die even uitdagend als leuk kan zijn. Het is super belangrijk om geduldig en consequent te blijven tijdens deze tijd. Onze lessen zijn dan ook helemaal gericht op het helpen van je hond om jouw regels te begrijpen: wat is oké en wat niet. We zullen samenwerken om die ondeugende puber in een goed opgevoede volwassen hond te veranderen!

Lestijden:

  • Elke dinsdag van 19:00 tot 19:30
  • Elke zondag van 9:30 tot 10:00

Oefeningen

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Volgen aan de voet

Wandeling over de paden

Dwarskruisen

Houdingen

1 minuut liggen

Hond komt naar baas

Achter laten in houding

Lawaai en beweging

Groep B

Deze cursus is perfect voor honden die net klaar zijn met de Gedrag en gehoorzaamheid Groep A cursus. Je hond begrijpt nu steeds beter wat er van hem verwacht wordt en is klaar om naar het volgende niveau te gaan. In deze Groep B cursus breiden we de oefeningen verder uit en gaan we meer op afstand werken. Maar maak je geen zorgen, we vergeten nooit dat het allerbelangrijkste de samenwerking en het plezier tussen jou en je hond is. Dus laten we samen aan de slag gaan om je hond naar het volgende niveau van gehoorzaamheid te tillen!

Lestijden:

  • Elke dinsdag van 19:45 tot 20:30
  • Elke zondag van 10:15 tot 11:00

Oefeningen

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Hond komt naar baas vanaf 10 meter

Weigeren voedsel

Individuele wandeling

2 minuten liggen op 8 meter

Apporteren vanaf 4 meter

Terug sturen naar plaats

Houdingen vanaf 3 meter

Lenigheidsoefening

Groep C

Deze cursus is speciaal gemaakt voor honden die net de Gedrag en gehoorzaamheid Groep B cursus hebben afgerond. In de Groep C cursus gaan we de oefeningen nog verder uitbreiden en geven we je hond meer vrijheid. We leren je hond om met deze vrijheid nog steeds de juiste keuzes te maken. Maar we zorgen ook voor wat plezier door je hond uit te dagen met verschillende prikkels en opdrachten. Deze cursus is dus niet alleen super leerzaam, maar ook echt leuk voor jou en je hond.

Lestijden:

  • Elke dinsdag van 20:45 tot 21:30
  • Elke zondag van 11:15 tot 12:00

Oefeningen

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Weigeren voedesel, vrijheid

Individuele wandeling in vrijheid op 50 meter

Houdingen 5 meter

3 minuten liggen uit het zicht

Hond komt naar baas vanaf 25 meter

Apporteren vanaf 10 meter

Voorstelling hond

Tonen gebit

Groep D

Deze cursus is perfect voor honden die net klaar zijn met de Gedrag en gehoorzaamheid Groep C cursus. Heb je plezier in het blijven trainen met je hond en vind je het leuk om je hond wat moeilijkere oefeningen te leren? Dan is deze Groep D cursus precies wat jullie nodig hebben. Je hond zal kennismaken met allerlei soorten toestellen en attributen, wat de training super boeiend en afwisselend maakt. En onthoud, deze cursus is het hoogste niveau op onze hondenclub. Dus laten we er samen voor gaan en zien hoe ver jij en je hond kunnen komen!

Lestijden:

  • Elke dinsdag van 20:45 tot 21:30
  • Elke zondag van 11:15 tot 12:00

Oefeningen

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod:

Volgen aan de voet aan leiband 60 meter

Stokjes sorteren

Houdingen met afleidingen

5 minuten liggen uit het zicht

Hond komt naar baas vanaf 25 meter (toestellen)

Apporteren vanaf 10 meter over toestel

Lenigheidsoefening, verte en hoogte sprong

Terugsturen naar plaats op 25 meter met toestellen

unsplash